خــــــــــاله ریـــــــــزه
تجربه های آشپزی خاله ریزه 
قالب وبلاگ

ژله ی نیم بند شده با گاناش شکلات تلخ و خرده های نارگیل{3 (4)}

اینم یه ژله ی کج دو رنگه که داخل ژله ی سبزش کنجد و پودر نارگیل ریختم{2 (19)}


موضوعات مرتبط: ژله های خاله ریزه
[ پنجشنبه دوازدهم مرداد 1391 ] [ 15:16 ] [ خاله ریزه ] [ ]
یه طعم ژله (من از ژله طالبی استفاده کردم) رو به روش بن ماری حل میکنیم میزانش هم بستگی به ظرف سرو تون داره

بعد که خنک شد  نصفش می کنیم و مقداری شیر رو که اونم مثل ژله به دمای محیط رسیده باهاش قاطی میکنیم و میذاریمش تو یخچال اون نصف دیگه ش رو با شیر قاطی نمی کنیم و میذاریم بمونه

حدود 5 دقیقه ی بعد که غلظت ژله مثل سفیده ی تخم مرغ شده,مقداری کنجد سیاه رو میریزیم روی ژله و هم میزنیم و دو قاچ سیب هم میذاریم روش دوباره میذاریم تو یخچال تا خودش رو بگیره بعد بای مونده ی ژله ی ساده مون رو میریزیم روش و دوباره میذاریم تو یخچال تا خودش رو بگیره

شیر ژله رو خوشمزه و سیب اون رو خوش عطر میکنه

فوق العاده ست!


موضوعات مرتبط: ژله های خاله ریزه
[ یکشنبه نهم بهمن 1390 ] [ 10:25 ] [ خاله ریزه ] [ ]

من این دو نمونه کار رو به مناسبت جشن تولد پروانه ای انجمنمون فرستادم (البته کارهام زیاد بود این دوتا فقط ژله بودند) که این عکس  انتخاب شد و بین 57 عکس ژله ی من بیشترین رای رو آورد و اول شدم!!

این ژله برای خودش داستانی داره. اول قصدم این بود که یه ژله ی 3 رنگ درست کنم این شد که ژله ی طالبی رو با ژله ی آلئوورا و ژله ی آلبالو رو گرفتم و در سه مرحله گذاشتم تو یخچال.تمام حواسم بود تا ژله هام نیم بد بشن تا موقع جدا کردن از ظرف, منسجم بمونن. خلاصه قالب ژله ی من هم یه دیگ تفلون ریز بود که معمولا برای قالب کیک هم ازش استفاده میکنم!

چشمتون روز بد نبینه الهی...تا ظرف ژله رو برگردوندم ژله م 3 تیکه شد و پهن شد روی سینک! ژله ی آلبالو که کلا پودر شد!


ژله ی طالبی و آلئوورا هم داشتن آب می شدن! و خورده های ژله ی آلبالو هم بهشون داشت بیشتر و بیشتر نفوذ میکرد!!


گفتم مامااااااااااااااااااانننننننننننننننننن!!!! اومد و بنده خدا تند تند تونستیم ژله ی آلئوورا و طالبی رو نجات بدیم.سریع گذاشتمشون تو یخچال! اون ژله ی آلبالو رو هم با قاشق از تو سینک جکع کردم و گذاشتمش تو یخچال و همونطور که میبینین برای حاشیه ی کار ازش استفاده کردم!

انگار خواست خدا بود که ژله م به هم بریزه چون اینطوری خوشگل تر شد!


حالا آموزشش که خیلی ساده ست

مواد لازم

قلم موی 3 صفر یا 4 صفر یا .... هر قلم مویی که خیلی ریز باشه

چند رنگ خوراکی

ژله ترجیحا آلئوورا

شیر


ژله رو بعد حل کردن روی حرارت غیر مستقیم (با بخار یا همون روش بن ماری) میذاریم تا خنک بشه و به دمای محیط برسه و 1 لیوان شیر رو که اونم به دمای محیط رسیده بهش اضافه میکنیم و می ذاریم تو یخچال تا خودش رو کاملا بگیره

طرح مورد نظرتون رو پرینت میکنین و با قلم مو و رنگ خوراکی حاشیه ی طرح رو رنگ میکنین و میذارین تا کاملا خشک بشه


حالا هم میتونین ژله رو برگردونین و هم میتونین روی سطح ژله که داخل ظرف هست اینکار رو بکنین تا بی دردسر باشه اونوقت باید قالب ژله تون یه ظرف مناسب باشه که همونطوری سرو ش کنین!

در هر صورت سطح ژله باید کاملا خشک و بدون حتی 1 قطره آب باشه(در غیر این صورت رنگ پخش میشه) و طرحتون هم که بارنگ خوراکی دور گیریش کردین هم باید کاملا خشک شده باشه.


طرح رو برمیگردونین روی ژله آروم دستتون رو مشت کنین و سطحش به مدت 1 دقیقه بمالین و بذارین برای حدود 7 دقیقه طرح روش بمونه تا زمانی که طرح به صورت کامل از پشت کاغذ مشخص بشه!

بعد خیلی آروم کاغذ رو بردارینونگران نباشین رنگ خیلی راحت بهش میچسبه اگرم هم قسمتی کم رنگ شد یا اصلا روی ژله کپی نشد می تونین با قلم و رنگ ترمیمش کنین. حالا می تونین رنگ آمیزی تکمیلی رو انجام بدین 


برای خطاطی هم همین خط مورد نظر رو چاپ کنین و مراحل رو همونطور که توضیح دادم پیش برین


موضوعات مرتبط: ژله های خاله ریزه
[ سه شنبه بیست و نهم آذر 1390 ] [ 15:32 ] [ خاله ریزه ] [ ]




موضوعات مرتبط: ژله های خاله ریزه
[ چهارشنبه دوم آذر 1390 ] [ 13:20 ] [ خاله ریزه ] [ ]

دستور ژله سورپرایز رو اولین بار از انجمن روز منو, خانه من, خانه تو دیدم و دیشب که داشتم درستش میکردم یه ابتکار هم از خودم روش پیاده کردم.چون 3 رنگ ژله داشتم که هر سه تاش کم بود بنابراین تصمیم گرفتم ژله ی روکش رو دو رنگ درست کنم چون اگر از رنگ آبی خالی یا سبز خالی استفاده میکردم, میزانش کم می شدو و کل مواد رو نمیپوشوند.کمبود مواد اولیه باعث این ابتکار شد!

بریم سراغ آموزش

مواد لازم

2 یا 3 رنگ ژله ( من از آبی,سبز و قرمز استفاده کردم)

قالب

آب جوش 1 و نیم فنجان

شیر 1 و نیم فنجان

طرز تهیه

از هر رنگ ژله 3 تا 4 قاشق غذاخوری بر میداریم و با نصف فنجان آب جوش در سه ظرف جدا به روش بن ماری حل میکنیم.بعد اینکه در دمای محیط خنک شد به هر ظرف نصف فنجان شیر اضافه می کنیم و هم میزنیم.ژله ای که برای رنگ میانی در نظر گرفتیم رو در یخچال یا فریزر میذاریم(برای من رنگ قرمز) و رنگی که برای پایه ی کار هست رو داخل قالب اصلی میذاریم و در یخچال یا فریزر میذاریم (برای من رنگ آبی).

بعد اینکه هر دو ژله خوب بسته شد.هر دو ظرف رو از یخچال بیرون میاریم.با قالب مورد نظر ژله ی داخلی رو قالب میزنیم(قالب قلب برای ژله ی قرمز) با همان قالب شیاری در طول ژله ی پایه(رنگ آبی) ایجاد میکنیم.ژله های قالب زده(طرح قلب ژله ی قرمز) ور کنار هم میچینیم و داخل شیار قرار میدیم و بعد ژله ی رویی (ژله ی سبز) رو به آرامی به مواد اضافه میکنیم و دوباره در یخچال یا فریزر قرار میدیم.


موضوعات مرتبط: ژله های خاله ریزه
[ سه شنبه نوزدهم مهر 1390 ] [ 10:17 ] [ خاله ریزه ] [ ]

خوب همراهان عزیز. اثر هنری ای رو که شاهد اون هستید, یک تابلو نقاشی طبیعت نیست, تابلو گلدوزی هم نیست بلکه ژله مارگریت خاله ریزه ست که امشب برای اولین بار اون رو درست کرد!

خوب هرچقدر تعریف کنم باز حق مطلب ادا نمیشه پس به ناچار سخن کم میکنم و به آموزش میپردازم.

دستورش رو هم از جایی نگرفته م!!

مواد لازم :

1 بسته ژله ( من بلوبری استفاده کردم)

1 فنجان آب جوش

نصف فنجان شیر( به دمای محیط رسیده باشه)

میوه و سبزیجات برای تزیین (من از سیب سرخ و سیب سبز و کنجد استفاده کردم)

مقداری پودر نارگیل  (برای طعم بهتر)

طرز تهیه :

حدود 2 غ ق از پودر ژله رو با نصف فنجان آب جوش به روش بنماری حل کردم و داخل قالب ریختم و گذاشتم تو یخچال وقتی کمی خودش رو گرفت ولی هنوز چسبناک بود آوردمش بیرون و سیب هام رو قالب زدم و طرحم رو روش پیاده کردم و کنجد رو هم اضافه کردم و دوباره گذاشتمش تو یخچال.

3 ق غ از پودر ژله رو با نصف فنجان آب جوش به روش بن ماری حل کردم و گذاشتمش تو دمای محیط تا گرماش رو از دست بده وقتی تقریبا سرد شد بهش نصف فنجان شیر رو اضافه کردم و خیلی آروم طوری که طرحم به هم نریزه روی ژله ای که داخل یخچال گذاشته بودم ریختم.بعد 10 دقیقه روی سطح آخر پودر نارگیل ریختم که دیده نمیشه ولی وقتی ژله رو بر میگردونی و قاچ میزنی تا بخوری اونوقت متوجه مزه ش میشی!

راستی برای اولین بارم بود که ژله با شیر درست میکردم خیلی نگران بودم ولی خدارو شکر خوب از آب دراومد.

میگم این دردسر غذا درست کردن و تزیین یه طرف, این عکس گرفتنش یه طرف! از همه سخت تر همون عکسه! عمرا خوب از آب دربیاد.مگه شانسی یکی در بره! دوربین 5 مگاپیکسل اریکسون تو غذاهای من مونده!


موضوعات مرتبط: ژله های خاله ریزه
[ شنبه شانزدهم مهر 1390 ] [ 0:19 ] [ خاله ریزه ] [ ]

آموزش این نوع ژله رو تو هر وبلاگ یا انجمن آشپزی میشه پیدا کرد خیلی سخت نیست فقط حوصله میخواد.این اولین ژله تزریقی من بود که دیشب درست کردم و امروز صبح از ظرف جداش کردم و ازش عکس گرفتم.حالا مراحل کار خودم رو توضیح میدم.

مواد لازم

سرنگ 5 سی سی

ژله ی بی رنگ برای پایه ی کار مثل آلئوورا یا کم رنگ مثل آناناس و موز.من چون آلئوورا پیدا نکردم از ژله ی موز برای پایه ی کارم استفاده کردم.

ژله ی رنگ قرمز (انار یا تمشک قرمز یا آلبالو یا ... ) برای گلبرگها.من از ژله ی تمشک قرمز مارک دراژه استفاده کردم

ژله ی سبز ( لیمو یا .... ) برای برگ ها.من از ژله لیمو استفاده کردم.

خامه ساده

رنگ خوراکی قرمز.سبز.زرد (به جای رنگ زرد از زعفرون هم میتونین استفاده کنین)

مراحل کار

این نکته رو اول بگم که ظرفتون حتما باید شیشه ای ساده باشه تا بتونین طرح هایی رو که با سرنگ تزریق میکنین رو ببینین پس ژله ی پایه که همون آلئوورا یا موز هست رو داخل یک ظرف شیشه ای میریزیم و میذاریم تو یخچال 3ساعت بمونه و حسابی سفت بشه.

بعد 2ق غ از ژله ی سبز و2 ق غ از ژله قرمزمون رو در ظرفهای جداگانه با رنگهای خوراکی مخلوط میکنیم و با نصف لیوان آب جوش به روش بن ماری حل میکنیم و میذاریم تو یخچال تا تقریبا مثل سفیده تخم مرغ سفت بشه( نباید خیلی سفت بشه)

حالا ژله ی پایه رو از یخچال در میاریم.

2 ق چ خامه رو با مقداری رنگ زرد مخلوط میکنیم و سوزن سرنگ رو برمیداریم و به داخل سرنگ میکشیم.بعد مجدد سوزن رو میذاریم و خیلی آروم و با دقت از مرکز ظرف(حتما از مرکز ظرف)شروع میکنیم به تزریق خامه و همینطور که سرنگ رو از ژله بیرون میاریم آروم خامه رو هم تزریق میکنیم.یک دستمال هم باید داشته باشین تا اضافه هایی که از ژله بیرون میزنه و روی سطحش میریزه رو پاک کنین.این کار رو تکرار میکنین تا پرچم پربشه.بعد سرنگ رو میشوریم و ژله ی قرمز رو یا 2 ق چ خامه مخلوط میکنیم و به سرنگ میکشیم سر سرنگ رو میذارم.گلبرگها رو از مرکز و به صورت مایل تزریق میکنیم(حتما از مرکز و به صورت مایل ) تا طبیعی به نظر بیاد بعد هم 2 ق چ خامه به رنگ سبزمون اضافه میکنیم وبرگها رو باز هم از مرکز و مایل تزریق میکنیم.

دوباره ژله پایه رو توی یخچال میذاریم تا مواد تزریقیمون خودشون رو بگیرن و سفت بشن.یه دیگ آب جوش بر میداریم کاسه رو داخلش میکنیم تا ژله شل بشه و بعد تو ظرف مورد نظر برمیگردونیم.

چند نکته:

باید ظرف سرو تون رو خیس کنین که آگه ژله وسطش قرار نگرفت بتونین ژله رو به مرکز ظرف سُر بدین.

برای زیبایی بیشتر کارتون میتونین ژله ی سفید با شیر درست کنین و بعد اینکه مار تزریقتون تموم شد انتهای ژله بریزین و بذارین خودش رو بگیره تا کار گل خودش رو بیشتر نشون بده.

من به جای این کار از پودر نارگیل استفاده کردم.


موضوعات مرتبط: ژله های خاله ریزه
[ دوشنبه یازدهم مهر 1390 ] [ 11:14 ] [ خاله ریزه ] [ ]

این ژله رو بدون شکلات درست کردم.به روش بن ماری ژله رو با نصف لیوان آب جوش حل کردم 5 دقیقه گذاشتمش تو یخچال خودش رو که یه کم گرفت, روش پودر نارگیل ریختم و بقیه مراحل که قبلا توضیح دادم. واقعا خوشمزه شده بود!! نه نیازی به مارشلو هست و نه شی پف!

این هم برای دایی جونم و خانوم و بچهش بود که همشون خوششون اومده بود


موضوعات مرتبط: ژله های خاله ریزه
[ شنبه دوم مهر 1390 ] [ 22:44 ] [ خاله ریزه ] [ ]
دو روز قبل, برای اولین بار ژله ی فرفره ای درست کردم ولی چون ظرفم کوچیک بود خیلی زخیم شد (عکس ژله ی انار) و رول کردن ژله بسیار مشکل شده بود با کلی مکافات رولش کردم و دیروز که خاله جونم و دخترخاله م قرار بود بیان خونه مون تصمیم گرفتم دوباره امتحانش کنم و خوشبختانه خوب از آب در اومد( عکس ژله ی تمشک آبی)


ژله ی اول رو با مارشملو درست کردم و ژله ی دوم رو چون مارشملو های آقای مغازه دار تموم شده بود با شیبابا ی پف پفی درست کردم که فوق العاده شد چون توش خورده های نارگیل بود! خوب دیگه بریم سراغ آموزش...

مواد لازم

ژله 1 بسته

آب جوش نصف لیوان

1 بسته شیبابا پف پفی یا 3 بسته مارشملو


طرز تهیه

ژله رو با نصف لیوان آب جوش و 1 بسته شیبابا به روش بن ماری حل میکنیم تا کاملا حل بشه و روی موادمون کف ریز سفید رنگ بگیره. بعد ژله رو در ظرفی به شکل مستطیل یا مربع میریزیم و 45 دقیقه تا یک ساعت میزاریم تو یخچال تا کاملا خودش رو بگیره بعد از یخچال میاریمش بیرون و حدود 1 دقیقه داخل یه ظرف آب جوش میذاریم تا راحت از ظرف جدا بشه و بعد رول میکنیمش و دوباره میذاریم تو یخچال نیم ساعت بمونه و بعد میاریمش بیرون و برش میزنیم.

یه کم حوصله میخواد ولی نتیجه کار خستگی رو ازتون دور میکنه حتما امتحانش کنین...


موضوعات مرتبط: ژله های خاله ریزه
[ جمعه یکم مهر 1390 ] [ 13:6 ] [ خاله ریزه ] [ ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

اینجـــــا از آشپـــــزی هــام میگـــم...
k h a l e . b l o g f a
تمام آموزش های آشپزی ای که میذارم حداقل یه عکس از غذایی که خودم درست کردم رو میذارم.اگر دیدین یکی از پستها عکس نداره صفحه رو ریفرش کنین.
لینک دوستان